De webwinkel voor baby’s, juniors & tieners!

Spelen

Spelen met je baby

Baby’s spelen graag.
Een heel kleine baby kan nog niet zo veel, hij heeft vaak genoeg aan aanraking en geluiden. Door het contact gaat een kindje oogcontact maken, glimlachen, geluidjes maken en brabbelen, nadoen van mimiek en geluidjes. Maar ook de ervaring van het voelen van harde, zachte, warme, droge, etc voorwerpen levert allerlei ervaringen op voor een baby. Het kind ontwikkelt al doende een idee van zijn lijfje en hecht zich aan zijn verzorgers, waardoor hij zoveel zelfvertrouwen krijgt dat het verder de wereld kan gaan ontdekken.

Door het spelen oefent een baby zijn motoriek, zijn denken en zijn geheugen.

0-2 maanden
Je baby vindt het heerlijk om te kroelen, knuffelen, zachtjes strelen. Praten, zingen, wiegen op schoot.

Vanaf 6 weken zal de baby gaan lachen. “Kriebelspelletjes” worden dan steeds leuker. De klein baby kan nog niet zo ver kan kijken, vanaf zo’n 30 centimeter kan goed contact gemaakt worden.

2-5 maanden
Vanaf zo’n 3 maanden vindt een baby het leuk om naar bewegende voorwerpen te kijken.
Een speelkleed of boxmobiel komen dan goed van pas. Plaats het boven de buik van de baby, dan kan hij er goed naar kijken. Zorg dat de baby niet per ongeluk verstrikt kan raken in het speelgoed.


Als de baby gaat grijpen kan hij de speeltjes van het speelkleed boven zijn hoofdje pakken. Af en toe kan het speelgoed eens omgewisseld worden, dan heeft het kind weer iets nieuws. Geef geen speelgoed met kleine onderdelen dat is niet veilig voor een baby. Het zal namelijk. alles in zijn mondje gaan stoppen. Knuffels moeten dus wel wasbaar zijn. De knuffels van Nattou die wij verkoen zijn eenvoudig te wassen.

Rond de vijf/zesmaanden gaat de baby wat brabbelen en schateren. Dit is allemaal “praten”. Spelletjes met een herhaling ( ik zal je pakken, met de bijbehorende gebaartjes) stimuleren het begrip en het geheugen van het kindje, hij zal hierop reageren met lachen.
Het is het beste om een kind van alles wat aan speelgoed aan te bieden: iets zachts, iets hards, iets wat geluid maakt (ritselt )etc

Hoe leuk en leerzaam het ook is om met de baby te spelen, hij moet ook de kans krijgen om zich zelf te vermaken en zelf speelgoed te ontdekken. Speelgoed hoeft niet duur te zijn. 

Wij verkopen leuke mooie knuffels van Nattou die leuk geprijsd zijn en die voldoen aan de veiligheidseisen. Heerlijke zachte knuffels met oortjes die knisperen of een leuk knuffeltje  voor in ledikantje dat als je er aan trekt geluid maakt.

Veel plezier.